Kuusiston-Harvaluodon melontareitti

Kuusiston-Harvaluodon melontareitillä on kauniita maisemia, useita rantautumispaikkoja ja palveluita. Aloittelevat melojat voivat nauttia Kuusistonsalmen suojaisista vesistä. Kokeneemmat voivat meloa pidemmän matkan sisäsaariston vesillä.

Reittikuvaus

Kuusiston-Harvaluodon melontareitti kulkee Kaarinassa Kuusiston saaren ympäri ja sieltä Harvaluodon saarelle. Kuusistonsalmen ja Harvaluodon kauniissa maisemissa voit meloa muutaman tunnin, kokonaisen päivän tai viipyä yön yli. Matkalla kannattaa pysähtyä tutustumaan Kaarinan tunnetuimpaan nähtävyyteen, Kuusiston piispanlinnan raunioihin. 

Reitiltä löytyy helppoja osuuksia aloittelijoille ja lapsiperheille, mutta myös haastetta ja pidempiä matkoja kokeneille melojille. Eväät kannattaa pakata mukaan, mutta etenkin kesäkaudella voit myös ruokailla ja yöpyä paikallisissa yrityksissä.

Kuusiston-Harvaluodon melontareitti on yhteensä 34 kilometriä pitkä. Kuusiston saaren ympäri matkaa kertyy 28 kilometriä ja Kuusiston reitiltä Harvaluodon uimarannalle 6 kilometriä. 
 

Aloittelijoille ja lapsiperheille

Kuusistonsalmi

Kuusiston saaren pohjoispuolella Kuusistonsalmessa melominen sopii erityisesti aloitteleville melojille sekä lapsiperheille. Etäisyydet ovat lyhyitä ja voit lähteä liikkeelle useammasta paikasta.

Kuusistonsalmen maihinnousupaikat: Kuusiston Kruunu – Hovirinnan uimaranta (P) – Jukolanranta – Rauhalinnan ranta – Voivalan uimaranta (P) – Raadelman uimaranta (P) – Kuusiston linnanrauniot – Kavalto

Harvaluoto

Hyvällä säällä aloittelijat voivat meloa myös Harvaluodon puolella, jossa välimatkat ovat lyhyet ja maisemat erittäin kauniit. Tuulisella säällä reitti on kuitenkin haasteellinen kokeneillekin melojille. 

Harvaluodon maihinnousupaikat: Harvaluodon uimaranta (P) – Toivonlinna – Harvaluodon silta (lastaus)

Kokeneille melojille

Kokeneet melojat voivat hyvällä säällä meloa koko Kuusiston-Harvaluodon reitin. Tuulisella säällä reitti on haasteellinen Kuusiston saaren eteläpuolella, jossa välimatkat ovat pitkiä. Aallokkoa voi olla myös Harvaluodon saaren itäpuolella Paimionselällä. Kokeneet melojat voivat halutessaan jatkaa Harvaluodosta  Paimionjoen melontareitille tai Sauvon melontareitille