Kuusiston linnanrauniot ja Kappelinmäen luontopolku

Kuusiston piispanlinnan rauniot, historiallinen kartanomiljöö ja Kappelinmäen luontopolku ovat hieno yhdistelmä luontoa ja historiaa. Kohteen hoidosta vastaa Metsähallitus.

Reittikuvaus

Kuusiston linnanrauniot ja Kappelinmäen luontopolku on kohde, jossa historia ja luonto yhdistyvät. Kuusiston piispanlinnaa hallitsivat keskiajalla Suomen katolisen kirkon piispat. Nykyään Kuusiston linnanrauniot ovat hyvä eväsretkikohde koko perheelle. Pysäköintialueelta on noin 700 metriä linnanraunioille.

Linnaraunioilla on nuotiopaikka, ulkokäymälä ja helppokulkuinen sähkövessa, joka on auki toukokuusta lokakuun loppuun. Rannassa on myös laituri, johon voi tulla veneellä tai meloen. Linnanraunioiden ympäristö (500 m) ja Linnanrauniontielle vievä polku (500 m) ovat tasaisia ja helppokulkuisia. Polut sopivat lastenvaunuille ja liikuntarajoitteiset voivat kulkea ne avustajan kanssa. Raunioiden sisälle ei ole esteetöntä kulkua.

Kappelinmäen luontopolku kulkee pääosin lehtomaisessa metsässä. Mäen päältä avautuu komea näköala Kuusistonlahdelle ja siellä on taukopaikka eväiden syömistä varten. Opastaulut kertovat alueen kasvillisuudesta, linnuista ja historiasta. Kappelinmäen luontopolku (1,7 km) on epätasainen metsäpolku ja etenkin mäen laelle johtava polku on välillä jyrkkä. 

Kun kierrät kaikki polut ja palaat parkkipaikalle, tulee matkalle pituutta n. 3,5 kilometriä. Tähän tarvitset aikaa noin kaksi tuntia, mutta varaa toki aikaa myös linnanraunioiden tutkimiseen. Polut on merkitty maastoon vihreillä tolpilla.

Lue lisää Kuusiston linnanraunioiden esteettömyydestä