Kuusiston linnanraunioiden pyöräilyreitti

Kuusiston linnanraunioiden pyöräilyreitti on kulttuuriretki Kuusiston saarelle. Se vie sinut Saaristotieltä rauhallisen maalaismaiseman halki keskiaikaisille Piispanlinnanraunioille. Kierrä lenkki vastapäivään: jos aloitat Saaristotieltä, polje ensin Linnanrauniontietä pitkin Kuusiston linnanraunioille, ja sieltä Vieruntietä ja Munkkentietä pitkin takaisin Saaristotielle. 

Reittikuvaus

Pyöräilyreitti Kuusiston linnanraunioille kulkee Kuusiston saarella halki kauniin maalaismaiseman ohi Kuusiston kirkon ja hevoslaitumen. Kuusiston keskiaikaisilla piispanlinnan raunioilla voit nauttia maisemista ja tutkia raunioita historiaa kunnioittaen. Syö eväät nuotiopaikalla merta ja linnanraunioita ihastellen. Vierestä löytyy yleisökäymälä, joka on auki keväästä syksyyn. 

Pyöräilyreitti Kuusiston linnanraunioille on melko tasainen, välillä loivasti kumpuileva, ja matkalla on joitain lyhyitä mäkiä .  Reitti kulkee pitkin maantien reunaa, eikä sillä ole pyörätietä. Linnanrauniontie voi ajoittain olla vilkkaasti liikennöity. Suurin osa pyöräilyreittiä kulkee pitkin päällystettyä tietä. Hiekkatietä on yhteensä 700 m Vieruntiellä ja Munkkentien alkuosassa. Kaarinan keskustasta pyöräilyreitin alkuun on noin kaksi kilometriä.

On tärkeää, että kierrät lenkin vastapäivään: jos aloitat Saaristotieltä, polje ensin Linnanrauniontietä pitkin Kuusiston linnanraunioille, ja sieltä Vieruntietä ja Munkkentietä pitkin takaisin Saaristotielle. Voit myös halutessasi polkea Linnanrauniontietä edestakaisin. Siirrythän sivuun kapealla Munkkentiellä, jos vastaan tulee traktori. 

Reitti merkitään kesällä 2020.


Reitti 

Linnanrauniontie – Kuusiston linnanrauniot – Linnanrauniontie – Vieruntie – Munkkentie – Linnanrauniontie