Liivalanlenkki

Liivalanlenkki Sauvon kirkonkylän tuntumassa on lyhyt ja turvallinen ympyrälenkki, joka sopii hyvin lapsiperheille. Voit kävellä tai pyöräillä lenkin.

Reittikuvaus

Liivalanlenkki alkaa Sauvon keskiaikaiselta harmaakivikirkolta, kulkee kirkonkylältä vanhalle myllypadolle ja palaa takaisin kirkolle Poutajoen vartta pitkin. Matkalla näet torin kulmalla seisovan kaksikerroksisen funkkistalon ja vanhaan meijeriin rakennetun Sauvon kirjaston. 

Kirkonkylän jälkeen kuljet maalaismaisemassa Poutajoen rantaan. Jokivarressa voi kuulla veden kuohunnan vanhalta myllypadolta, jonne kannattaa poiketa ihailemaan kuohuja joen ylittävältä sillalta. Reitti palaa Sauvon kirkolle pappilan ja seurakuntatalon ohitse. Pappilan mäeltä lasku alas on jyrkkä.

Liivalanlenkin voit kulkea joko pyörällä tai kävellen. Reitti sopii hyvin lapsiperheille. Maasto on tasaista yhtä jyrkempää mäkeä lukuun ottamatta. Noin puolet reitistä kulkee päällystetyllä tiellä ja puolet sorapintaisella tiellä. 

Reitti 

Sauvontie – Vinterintie – oikealle Saustilantie (pyörätie) – Liivalantie (sorapinta) – Pappilantie (sorapinta) – oikealle Sauvontie