Piikkiön Linnavuori

Piikkiön Linnavuoren reitistö on kiinnostava kohde niin retkeilijöille, kuntoilijoille kuin historiasta ja luonnosta kiinnostuneille. Huttalan linnavuori ja hautaröykkiöt luovat reitille muinaisen tunnelman. Pysäköi autosi Kehityksen Kerhotalon pysäköintialueelle (Lystiläntie 21).

Reittikuvaus

Piikkiön linnavuoren poluilla pääset kulkemaan muinaisille asuinpaikoille suojellun metsän keskelle. Jyrkkä ja kivikkoinen taival Huttalan linnavuorelle palkitsee komeilla näkymillä aina Turkuun asti. Pronssikautisia hautaröykkiöitä ja niitäkin vanhempia rantamuodostumia voit ihailla Pohtionvuorella. Reitin varrella sijaitsevien opastaulujen avulla voit tutustua alueen historiaan ja kasvillisuuteen.

Linnavuoren reitistön varrella on laavu, nuotiopaikka ja huusi. Ota polttopuut mukaan läntiseltä pysäköintialueelta tai tuo mukana omasi, jos haluat varmistaa nuotiohetken. Laavulla voi myös yöpyä. Huussiin voi jättää kaiken kompostoituvan eli eloperäisen jätteen. Muuten on syytä noudattaa periaatetta ”Vie mennessäsi, mitä toit tullessasi”.

Retki kannattaa aloittaa pysäköintialueelta polkujen länsipuolella. Siellä on polttopuuvarasto ja Linnavuoren reitistöstä kertova opastaulu. Pysäköintialueelta Linnavuoren polun alkuun on 300 metriä hiekkatietä pitkin. 

Ympyräreitti ja pysäköintialueelle vievä tie ovat helppokulkuisia, kohteisiin vievät polut keskivaikeita ja Huttalan linnavuorelle vievä polku vaikea. Reitti on merkitty maastoon puisin viitoin ja valkoisin maalimerkein. Rengaspolku kannattaa kiertää vastapäivään, jotta Huttalan linnavuorelle jaksaa kiivetä vielä tuorein voimin. Linnavuoren ympyräreitillä on pituutta noin 3,5 kilometriä. Jos kuljet kaikki merkityt polut, tulee reitin kokonaispituudeksi noin 7 kilometriä. Noudata luonnonsuojelualueen määräyksiä (katso kohta Linnavuoren luonnonsuojelualue tai Hyvä tietää).