Piikkiön Linnavuori

Piikkiön Linnavuoren reitistö on kiinnostava kohde niin retkeilijöille, kuntoilijoille kuin historiasta ja luonnosta kiinnostuneille. Pysäköi autosi Kehityksen Kerhotalon pysäköintialueelle (Lystiläntie 21).

Reittikuvaus

Piikkiön linnavuoren polut kulkevat suurelta osin luonnonsuojelualueella. Reitin varrella on historiallisen ajan asuinpaikkoja, hautaröykkiöitä ja vanhoja rantakivikoita. Huttalan linnavuorelta näkee kauas, jopa Turkuun asti. Reitin varrella sijaitsevien opastaulujen avulla voit tutustua alueen historiaan ja kasvillisuuteen.

Linnavuoren reitistön varrella on laavu, nuotiopaikka ja huusi. Ota polttopuut mukaan Kehityksen Kerhotalon pysäköintialueelta tai tuo mukana omasi, jos haluat varmistaa nuotiohetken. Kanna roskat mukanasi.

Retki kannattaa aloittaa Kehityksen Kerhotalon pysäköintialueelta. Siellä on polttopuuvarasto ja Linnavuoren reitistöstä kertova opastaulu. Pysäköintialueelta Linnavuoren polun alkuun on kävellen 300 metriä hiekkatietä pitkin. 

Pysäköintialueelle vievä tie on helppokulkuinen, ympyräreitti ja kohteisiin vievät polut keskivaikeita ja Huttalan linnavuorelle vievä polku vaikea. Reitti on merkitty maastoon puisin viitoin ja maalimerkein (sininen-valkoinen-vihreä). Rengaspolku kannattaa kiertää vastapäivään, jotta Huttalan linnavuorelle jaksaa kiivetä vielä tuorein voimin. Linnavuoren ympyräreitillä on pituutta noin 3,5 kilometriä. Jos kuljet kaikki merkityt polut, tulee kävelyä noin 7 kilometriä. Noudata luonnonsuojelualueen määräyksiä (katso kohta Linnavuoren luonnonsuojelualue).