Hiirmetsän tonttupolku

Hiirmetsän tonttupolku kulkee kauniilla kalliomänniköillä puolukanvarpujen, mustikoiden ja jäkälien seassa. Polun varrella asuu tonttuja, joiden kanssa lapset pääsevät ratkomaan pieniä tehtäviä. Näköalakallioilta voit ihailla Sauvon keskiaikaista kivikirkkoa ja kirkonkylän maisemia.

Reittikuvaus

Hiirmetsän tonttupolku Sauvon kirkonkylän kupeessa on lyhyt mutta sitäkin elämyksellisempi polku, joka sopii erityisesti lapsiperheille ja ryhmille. Polun varrella asuu tonttuja, joiden kanssa pääset ratkomaan pieniä tehtäviä. Myös aikuisille on omat, rentouttavat tehtävänsä. Näköalakalliolla voit ihailla ilta-auringossa kylpevää Sauvon keskiaikaista harmaakivikirkkoa.

Polku on pääosin helppokulkuinen. Juurakkoiset ja kiviset polunpätkät ja pienet nousut kallioille tuovat kulkuun hieman haastetta ja lapsille seikkailumieltä. Polku on kapea metsäpolku, joten se ei sovi lastenvaunujen kanssa kuljettavaksi. Tonttupolku on merkitty keltaisin nauhoin ja heijastimin, joten uskaliaat voivat kiertää polun myös pimeällä.

Polun lähtöpaikalla sijaitsevasta Elämys Ämmistä voit tilata mukaan retkieväät, opastuksen tai nuotioruokailun.