Tuorlan esteetön luontopolku

Tuorlan esteettömän luontopolun voi kulkea pyörätuolilla. Ympyräreitin varrella on jyrkkä mäki, jonka voi kulkea avustajan kanssa tai autolla. Metsäpolulle kannattaa myös ottaa avustaja mukaan. Kivituhkalla päällystettyä polkua huolletaan säännöllisesti, mutta märkänä sen pinta voi olla huonossa kunnossa ja liian pehmeä pyörätuolille.

Reittikuvaus

Tuorlan esteetön luontopolku kulkee vanhasta kartanoympäristöstä lehtometsään. Polun voi kulkea pyörätuolilla. Luontopolku kulkee hiekkateitä ja kivituhkalla päällystettyä metsäpolkua pitkin. Metsäpolulle kannattaa ottaa avustaja mukaan. Polkua huolletaan säännöllisesti, mutta märkänä sen pinta voi olla huonossa kunnossa ja liian pehmeä pyörätuolille. Polulla ei ole talvikunnossapitoa. 

Esteettömän reitin voi kulkea esimerkiksi Tuorlan Majatalolta Metsäpolulle ja takaisin tai ympyräreittinä, mutta silloin reitin varrella on jyrkkä mäki, jonka voi kulkea avustajan kanssa tai autolla. Majataloa vastapäätä olevan pysäköintialueen vierestä löytyy opaskartta Tuorlan alueen poluista.

Esteettömän luontopolun varrella metsässä on nuotiopaikka, jossa voit nauttia eväät. Mukaan kannattaa ottaa omat polttopuut. Nuotiopaikkaa kunnostetaan kevään 2021 aikana.

Tuorlan Majatalossa voit käydä kahvilla tai lounaalla. Siellä on käytössä Vessapassi. Vessapassia näyttämällä kortin haltija pääsee nopeasti vessaan. Sivuovella on invaramppi, mutta sisällä on kynnyksiä. Alueella ei vielä ole yleisölle avointa esteetöntä wc:tä.

Koko Tuorlan esteetön luontopolku on 1,2 kilometriä pitkä. Jyrkän mäen eli vaativan esteettömän reitin osuus on 300 metriä. Kivituhkalla päällystetyn metsäpolun pituus on 300 metriä. Polku on merkitty maalimerkein (sininen-valkoinen-vihreä).