Tuorlan esteetön luontopolku

Tuorlan esteettömän luontopolun voi kulkea pyörätuolilla. Reitin varrella on jyrkkä mäki, jonka voi kulkea myös autolla. Metsäpolulle kannattaa ottaa avustaja mukaan. Kivituhkalla päällystettyä polkua huolletaan säännöllisesti, mutta märkänä sen pinta voi olla huonossa kunnossa ja liian pehmeä pyörätuolille.

Reittikuvaus

Tuorlan esteetön luontopolku kulkee vanhasta kartanoympäristöstä lehtometsään. Polun voi kulkea pyörätuolilla. Esteettömän luontopolun varrella on jyrkkä mäki, joka on merkitty kartoille vaativana esteettömänä reittinä. Mäen voi kulkea myös autolla ja pysäköidä Väisälän avaruuspuiston pysäköintialueelle. 

Suurin osa Tuorlan esteettömästä luontopolusta kulkee hiekkatietä pitkin. Metsässä kulkevalle osalle polusta kannattaa ottaa avustaja mukaan. Kivituhkalla päällystettyä polkua huolletaan säännöllisesti, mutta märkänä sen pinta voi olla huonossa kunnossa ja liian pehmeä pyörätuolille. Polulla ei ole talvikunnossapitoa. 

Esteettömän luontopolun varrella metsässä on nuotiopaikka, jossa voit nauttia eväät. Kannattaa ottaa mukaan omat polttopuut. Nuotiopaikka kunnostetaan kevään 2021 aikana.

Tuorlan Majatalossa voit käydä kahvilla tai lounaalla. Siellä on käytössä Vessapassi. Vessapassia näyttämällä kortin haltija pääsee nopeasti vessaan. Sivuovella on invaramppi, mutta sisällä on kynnyksiä. Alueella ei vielä ole yleisölle avointa esteetöntä wc:tä.

Koko Tuorlan esteetön luontopolku on 1,2 kilometriä pitkä. Jyrkän mäen eli vaativan esteettömän polun osuus tästä on 300 metriä. Kivituhkalla päällystetty metsäpolku alkaa Väisälän avaruuspuiston pysäköintialueelta ja sen pituus on 300 metriä. Polku on merkitty maalimerkein (sininen-valkoinen-vihreä).