Tuorlan esteetön luontopolku

Tuorlan esteettömän luontopolun voi kulkea pyörätuolilla. Polun varrella on jyrkkä mäki, jonka voi kulkea myös autolla. Kivituhkalla päällystetylle metsäpolulle kannattaa ottaa avustaja mukaan. Kivituhkapolkua huolletaan säännöllisesti, mutta märkänä sen pinta voi olla huonossa kunnossa ja liian pehmeä pyörätuolille.

Reittikuvaus

Tuorlan esteetön luontopolku kulkee vanhasta kartanoympäristöstä lehtometsään. Polun voi kulkea pyörätuolilla. Esteettömän luontopolun varrella on jyrkkä mäki, joka on merkitty kartoille vaativana esteettömänä reittinä. Mäen voi kulkea myös autolla ja pysäköidä Tiedekeskus Tuorlan pysäköintialueelle. 

Suurin osa Tuorlan esteettömästä luontopolusta kulkee päällystettyjä teitä pitkin. Metsässä kulkeva osa polusta on kivituhkaa ja sinne kannattaa ottaa avustaja mukaan. Kivituhkapolkua huolletaan säännöllisesti, mutta märkänä sen pinta voi olla huonossa kunnossa ja liian pehmeä pyörätuolille. Polulla ei ole talvikunnossapitoa. 

Esteettömän luontopolun varrella metsässä, pienen lammen rannalla, on nuotiopaikka, jossa voit nauttia eväät. Jos haluat varmistaa nuotiohetken, ota mukaan omat polttopuut. Nuotiopaikka kunnostetaan lähitulevaisuudessa.

Tuorlan Majatalossa voit käydä kahvilla tai lounaalla. Siellä on käytössä Vessapassi ja sivuovella on invaramppi. Sisällä on kynnyksiä. Alueella ei vielä ole yleisölle avointa esteetöntä wc:tä.

Koko Tuorlan esteetön luontopolku on 1,2 kilometriä pitkä. Jyrkän mäen eli vaativan esteettömän polun osuus tästä on 300 metriä. Kivituhkapäällysteinen metsäpolku alkaa Tiedekeskus Tuorlan pysäköintialueelta ja sen pituus on 300 metriä. Polku on merkitty maalimerkein (sininen-valkoinen-vihreä).