Tuorla-Raadelma pyöräilyreitti

Tuorlan kartanomiljöössä luonto ja meri ovat lähellä. Tämä on oiva reitti lapsiperheille, sillä teillä on vain vähän liikennettä, matkan varrella on uimaranta ja paljon nähtävää.

Reittikuvaus

Tuorla-Raadelma pyöräilyreitillä kuljet pitkin historiallista Kuninkaantietä ohi Tuorlan kartanon ja Tiedekeskus Tuorlan. Tuorlan observatorion mäen päälle voit nousta ihailemaan koko Tuorlan kartanomiljöötä ylhäältä käsin. Kesällä kallioisella mäellä kukkii kauniita niittykasvilajeja kuten sikoangervo ja mäkitervakko.

Reitti kulkee läpi Tuorlan suojellun lehtoalueen Kuusistonlahden rantaan, jossa on mahdollisuus pulahtaa uimaan hiekkarannalle. 

Tuorla-Raadelma pyöräilyreitti sopii hyvin lapsiperheille ja kaupunkipyörällä kuljettavaksi. Tiet ovat vähäliikenteisiä hiekkatietä ja päällystettyä tietä ja osa reitistä kulkee kevyen liikenteen väyliä pitkin. Matkalla on pieniä nousuja ja laskuja. Reitti on yhteen suuntaan 4,3 km ja edestakaisin 8,6 km. Pyöräilet sen edestakaisin tunnissa, mutta lähiympäristöön tutustumalla vietät matkalla helposti pari tuntia.  

Reitti merkitään kesällä 2020.

Reitti

Myllyojan silta – Tuorlantie – Väisäläntie – Kuninkaantie – Turku-Viipurintie – sorapäällysteinen kevyen liikenteen väylä – Laituritie – Hartmanintie – kevyen liikenteen väylä – Rojolantie – Leppätie – Helsingintie. 

Helsingintieltä voit jatkaa matkaa yhdysreittiä pitkin Piikkiön keskustaan ja vaikka Paimioon asti, mutta jos pyöräily alkaa riittää, voit suunnata takaisin kohti Tuorlaa.