Vähäjokipolku

Vähäjokipolku Paimiossa on lyhyt Vähäjokiuomaa seuraileva polku Paimion keskustan tuntumassa. Polun varrella on penkkejä, opastauluja, jotka kertovat alueen historiasta, sekä taukopaikka pienen kosken partaalla.

Reittikuvaus

Vähäjokipolku kulkee Paimion keskustan tuntumassa seuraillen Paimion sivujoen, Vähäjoen, uomaa. Polun varren luonto on hyvin vaihtelevaa – on aukeaa heinäniittyä, isoja puita sekä istutettua mäntymetsää Kohisevan padon lähistöllä. Keväisin jokivarressa saa nauttia lintujen konserteista. Maasto Vähäjokipolulla on kumpuilevaa ja polku mutkitteleva. Paikoitellen polulla on myös pieniä jyrkähköjä mäkiä.

Matkan varrella on penkkejä sekä kolme opastaulua polun varren historiasta ja luonnosta. Vanhan myllypadon luona on taukopaikka, jossa voi nauttia eväät. Polun varrella on kaupungin ylläpitämä lintujen ruokintapaikka. Tiilitehtaantien pysäköintialueen lähellä on myös eläinten hautausmaa sekä koirapuisto pienille ja isoille koirille.

Vähäjokipolku on 2,5 metriä leveä ja polulla on tasainen kivituhkapinta. Se sopiikin kuljettavaksi lastenvaunujen kanssa ja pyörällä. Talvella polku on tarkoitus pitää auki talvikävelypolkuna. Vähäjokipolku päättyy kaupungin matonpesupaikalle, mutta polkuyhteys jatkuu matonpesupaikalta radan alitse Kaaritielle. Vähäjokipolulta on helppo kulkea myös Jokipuistoon tai Oinilan jokipolulle.